En enkel och säker lösning för att ta bort en häck utan att gräva

utan en massa möda och slit

Går det verkligen att ta bort en häck utan att gräva? Att få bort en häck själv utan bra verktyg är ett slitgöra jämfört med att ta in vår hjälp.

Vill du bli av med häcken utan att behöva gräva eller använda tunga grävmaskiner som kompakterar din gräsmatta? I så fall är häckfräsning lösningen. Denna smärtfria borttagningsteknik kan hjälpa dig att enkelt och snabbt ta bort häcken från din trädgård med minimal ansträngning. Läs vidare för att få veta mer om denna enkla men effektiva lösning för att bli av med en häck utan att gräva.

Att ta bort en häck själv

är slitsamt och tar tid

Att ta bort en häck manuellt är en mödosam uppgift, särskilt om du måste ta bort dussintals meter. Ett alternativ skulle vara att hyra en grävmaskin, men detta har många nackdelar, till exempel att jorden kompakteras och förstörs, samt den höga kostnaden för att hyra in en grävmaskin med förare. Dessutom tillkommer en väsentlig kostnad för att göra sig av med allt trädgårdsavfall som samlats in tillsammans med den uppgrävda jorden.

I stället för att göra arbetet själv kan du låta oss hjälpa dig med häckborttagningen i stället. Vi kan fräsa bort din häck med vår stubbfräs, som är en maskin som normalt används för att ta bort gamla stubbar från marken. Häckfräsning med häcknedtagning är att föredra framför att göra det själv, eftersom du spar tid och får ett bättre resultat.

Att anlita våra tjänster för häckfräsningen innebär att du inte behöver oroa dig för arbetsintensiva uppgifter som att ta ned häcken och gräva bort stubbar eller ha tunga grävmaskiner i trädgården. Förutom att det är mindre tröttsamt och tidskrävande än andra alternativ kan häckfräsningen också göras mer exakt och med precision.

Innehållsförteckning

Varför du ska anlita oss

för att ta bort häcken

Oavsett om du har fått bort överdelen av häcken så måste du få bort häckens gamla rotsystem. I annat fall blir följden att nya rotskott skjuter upp ur marken. Det gör att du inte kommer undan själva grävmomentet. Välj ett enklare alternativ och låt oss hjälpa dig med att bli av med häcken med häckfräsning. Vi gör det genom att fräsa bort häcken med vår stubbfräs som vi normalt använder till att ta bort stubbar med.

Smärtfri borttagning av häck

Det kan vara svårt och tidskrävande att ta bort gamla häckrötter, men det är viktigt att göra sig av med de gamla rötterna av flera olika skäl. För det första, om de gamla rötterna inte tas bort kommer nya skott och häcken växer tillbaka. För det andra ger avlägsnandet av de gamla rötterna dig förutsättningar till att plantera en ny häck eller så nytt gräs där häcken en gång växte.

I stället för att du slösar bort din tid och energi på att försöka utföra ett så svårt arbete själv, låt oss hjälpa dig genom att tillhandahålla professionella häckfräsningtjänster. Vi använder vår kraftfulla stubbfräs för att fräsa bort det som blev kvar efter nedtagningen av häcken. Denna maskin används vanligtvis för att enkelt ta bort stubbar och rötter, men är också perfekt för att ta bort en häck utan att gräva.

Vår tjänst säkerställer att du får exakt det du vill ha ut av ditt trädgårdsprojekt utan att behöva spendera alltför mycket tid på att göra allt det hårda arbetet själv!

Ta bort en häck utan att gräva

Låt oss göra hela det tunga trädgårdsarbetet åt dig.

Följande arbetsmoment erbjuder vi i samband med borttagning av häck.

Före nedtagning av en häck innan stubbfräsningen

Nedtagning av häck

 • Nedtagning av häck med röj- och motorsåg
 • Trädgårdsavfallet samlas på hög intill där den gamla häcken stod, alternativt läggs i en container för vidare bortforsling

Bortfräsning av häckens stubbar

 • Stubbar och rötter fräser vi bort med hjälp av våra stubbfräsar
 • Max fräsdjup är 30 cm. Det som kan begränsa fräsdjupet är berg eller annat hårt material
 • Fräsbredd cirka 60 centimeter. Jorden där vi har fräst blir porös och luftig vilket gynnar rottillväxten av en ny häckplanta
Ta bort en häck utan att gräva med stubbfräs
Nyplanterad thujahäck efter att den gamla häcken blev stubbfräst

Plantering av en ny häck

Vi kan hjälpa dig med nyplanteringen av en ny häck där den gamla häcken stod.

 • Planteringdjup enligt leverantörens anvisningar
 • Jordborrning görs vid behov
 • Nyplantering av nya häckplantor
 • Jordförbättring görs normalt med planteringsjord cirka 3-4 säckar per meter
 • Bevattning, när den nya häcken är planterad så återstår endast bevattningen för dig. Vi rekommenderar att du följer leverantörens anvisningar noga.

Pris häckfräsning

På TrädgårdSmart förstår vi hur viktigt det är för privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag att borttagningen av häcken görs snabbt och effektivt. Vi har lång erfarenhet av att tillhandahålla häckfräsning och våra priser återspeglar kvaliteten på våra tjänster. I våra priser ingår alla nödvändiga verktyg och arbetskraft för att slutföra jobbet snabbt, säkert och effektivt. Vi erbjuder också tilläggstjänster som inkluderar bortforsling av trädgårdsavfall* så att du inte behöver oroa dig för att göra dig av med trädgårdsavfallet efteråt.

Så om du letar efter en pålitlig och kostnadseffektiv lösning för ditt behov av att få bort häcken så har du hittat rätt. Vi garanterar högkvalitativt arbete till konkurrenskraftiga priser – kontakta oss idag för mer information eller få en offert!

*Observera: borttagning av trädgårdsavfall ingår inte i de priser som anges nedanför men kan ordnas på begäran.

Ovanstående priser är inklusive rutavdrag för arbetskostnaden.

Boka tid för häckborttagning

Om du letar efter ett bra sätt att ta bort en häck utan att gräva, varför inte boka ett möte med oss idag? På TrädgårdSmart kommer vi till dig och fräser bort de irriterande stubbarna snabbt och enkelt. Vi förstår vikten av bekvämlighet och flexibilitet, vilket är anledningen till att vi låter kunderna ange önskat datum eller önskad veckodag när de bokar. Oavsett vilken tidsram som fungerar bäst för dig är vårt erfarna team här för att tillgodose dina behov.

Vi tar bort häckar i Uppsala och Stockholm

Vi betjänar kunder i både Stockholms och Uppsala län med våra förstklassiga trädgårdstjänster. Vår personal har framgångsrikt hanterat en mängd olika tuffa trädgårdsprojekt på dessa orter, så du kan vara säker på att du kommer att vara i goda händer oavsett vilken typ av jobb du behöver få gjort.

Vårt engagemang för kvalitet är en av många anledningar till att kunderna älskar att arbeta med oss. Vi kan skryta med några av de mest avancerade stubbfräsarna som finns på marknaden idag, vilket gör att vi effektivt kan ta bort alla stubbar oavsett storlek eller form. För övrigt använder vi oss av en säker och effektiv teknik, vilket garanterar att alla stubbar avlägsnas effektivt utan att störa den omgivande miljö eller vegetationen.

Boka ett möte med oss idag och njut av ren, slät mark utan fula stubbar! Vi garanterar överlägsna resultat på rekordtid – så vänta inte längre! Kontakta oss nu för att dra nytta av vår flexibla schemaläggning.

Säkra trädgårdstjänster med hög kvalitet

Vårt engagemang för kvalitet är en av många anledningar till att kunderna älskar att arbeta med oss. Vi kan skryta med några av de mest avancerade stubbfräsarna som finns på marknaden idag, vilket gör att vi effektivt kan ta bort alla stubbar oavsett storlek eller form. För övrigt använder vi oss av en säker och effektiv teknik, vilket garanterar att alla stubbar avlägsnas effektivt utan att störa den omgivande miljö eller vegetationen.

Boka ett möte med oss idag och njut av ren, slät mark utan fula stubbar! Vi garanterar överlägsna resultat på rekordtid – så vänta inte längre! Kontakta oss nu för att dra nytta av vår flexibla schemaläggning.

Kontakta oss idag!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn
Adress
10 dagar netto, se även köpvillkoren längst ned på sidan.
Välj tillägstjänster
Vi kontaktar dig för att bekräfta datum och tid.
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 5 files.

Kom i kontakt med oss!

Berätta hur TrädgårdSmart kan hjälpa dig, välj den kontaktform som passar dig bäst. Under dagarna är vi ute på arbeten och då kan vi ha begränsad möjlighet att svara i telefon. Dock försöker vi återkoppla så snart det bara går.

Ring till oss!

Slå oss en signal, men tänk på att det kan vara svårt att komma fram till oss under högsäsong. Du når oss på 010-214 61 50.

Kontakta oss!

Vi har gjort det väldigt smidigt för dig med hjälp av vårt kontaktformulär. Med det kan du även boka in en tid direkt.

Skicka ett mejl!

Droppa ett mejl till oss med dina funderingar eller önskemål. Vår adress är [email protected]

Frågor och svar

Här nedan får du svar på de vanligaste frågorna.

Djupet på vilket du ska gräva för en ny häck varierar beroende på vilken typ av häck du ska plantera. Det är viktigt att komma ihåg att när du gräver för en häck är det viktigt att ta hänsyn till rotklumpens storlek och se till att ditt hål är tillräckligt stort för hela rotsystemet. Dessutom spelar jordkvaliteten och sammansättningen i ditt område också en roll för hur djupt du behöver gräva – om din jord är rik på lera eller stenar kan det krävas mer grävning än om den är porösare och sandig. När hålet väl är grävt kan återfyllning av ny jord runt rötterna hjälpa till att hålla plantorna säkra och ge ytterligare stabilitet för tillväxten.

Med vår stubbfräs kommer vi ned till cirka 30 centimeters djup. Vill du att vi hjälp med nyplanteringen av en ny häck så har vi tillgång till en jordborr vilket gör det möjligt att få djupare hål om det skulle behövas.

Vi har både röjsåg och motorsåg för att ta ned buskar. Om inte det skulle räcka så har vi även japanska handsågar och sekatörer med oss.

Slutligen tar vi bort buskens rötter med vår stubbfräs på samma sätt som vi tar bort häcken utan att gräva.

Du kan ta bort häcken själv men du behöver också gräva bort rötterna. Slutligen behöver du sedan transportera bort trädgårdsavfallet såsom växtligheten och rötterna till en återvinningsstation. För borttagningen av häcken behöver du ha bra trädgårdsverktyg.

 1. Röjsåg, för att röja bort växtligheten ovan mark.
 2. Yxa, gärna en du inte är speciellt rädd om eller som du kan slipa om.
 3. Spett, välj ett spett i härdat stål med gärna med plastöverdrag som ger dig ett bra grepp.
 4. Spade med spetsigt udd, så du kan gräva och hugga av rötter på en och samma gång.

Klä dig bekvämt och använd alltid skyddsutrustning när du arbetar med röjsåg och motorsåg.

Börja med att såga bort buskaget ovan mark. När häcken är borta återstår det mest arbetssamma momentet med att ta bort stubbresterna och rötterna. Läs vidare hur du får bort stubbar och rötter på egen hand. Räkna med att arbetet tar några dagar beroende på hur lång häcken är.